luni, 10 septembrie 2012

Demonizarea si exorcizarea

   Cu totii am auzit de aceste doua cazuri dar,ca de obicei  fiecare are modul sau de a trata acest subiect: unii ar spune ca este o minciuna scornita de biserica pentru a baga frica in oameni pentru a nu mai pacatuii,altii ar spune ca este un pacat prin care oamenii cu probleme mentale sunt chinuiti si altii care spun ca(de aceeasi parere sunt si eu) este un lucru dramatic dar care se intampla uneori,pentru a se arata cine este satan si demonii lui.
  Acum as dorii sa explic cand au inceput aceste cazuri de demonizare/posedare si tot odata de exorcizare.Prima demonizare,respectiv exorcizare a avut loc in Nazaret si a fost savarsita de Iisus Hristos,de aici si "Pilda demonizatului" in care ne este redata aceasta prima exorcizare a unui tanar posedat de o legiune de demoni.In urma exorcizarii demonii,cu permisiunea lui Iisus, au intrat intr-o turma de porci. Aceasta deci este dovada unica pentru toti crestinii ca demonizarea si posedarea nu sunt aberatii si ca sunt doua lucruri dramatice dar adevarate care s-au intamplat si se intampla in continuare.
  Cazurile de posedare sunt multe dar de foarte multe ori demoii din acei oameni, sunt slabi si fug repede dar au fost si cazuri care au marcat  lumea bisericeasca dar cel mai cunoscut este exorcizarea lui Annalise Michel(Emily Rose). Povestea cea mai credibila pe care am gasit-o este:
     
Adevarata Emily Rose, Anneliese Michel a fost o femeie tanara si frumoasa pe drumul unei cariere in invatamant. S-a nascut pe 12 Septembrie, 1952, intr-un sat micut din Bavaria.
anneliese michel
Crescuta in Klingenberg am Main, Germania, tatal ei conducea o moara si familia toata era de religie catolica. Anneliese a avut o copilarie normala si in timp ce crestea, devenea din ce in ce mai religioasa. La varsta frageda de 17 ani, viata lui Anneliese s-a transformat intr-un cosmar. A inceput sa aiba crize ciudate in timpul noptii. Descria simptomele ca paralizie, o greutate enorma pe piept, corpul ei devenind rigid si nu putea sa vorbeasca. Doctorii de la Clinica de Psihiatrie din Wurzburg au diagnosticat-o pe Annelies. I-au spus ca sufera de crize epileptice Grand Mal. Dupa aparitia celei de-a treia crize, si-a petrecut aproape un an in Spitalul Psihiatric din Mittleberg.
In timpul sederii sale in spital, a inceput sa vada fete demonice, in special in timpul rugaciunilor sale zilnice. Mai auzea si voci care ii spuneau ca este blestemata. Doctorii au inceput atunci sa o treaca pe tratament medicamentos anticonvulsie. Frustrarile lui Anneliese au inceput sa creasca atunci cand medicatia nu o mai ajuta cu nimic. A inceput sa vada din nou fetele demonice si a devenit din ce in ce mai deprimata. Odata eliberata, Anneliese s-a intors la liceu in toamna lui 1970. A absolvit si s-a mutat la oras ca sa poata frecventa Universitatea din Wurzburg.
Convinsa ca medicamentatia nu o sa o ajute sa iasa din starea in care se afla, a inceput sa creada ca starea ar avea o legatura spirituala. A cerut ca biserica sa faca un exorcism, dar au refuzat si au sugerat ca ea sa treaca la o viata mai religioasa. Starile lui Anneliese au inceput sa se amplifice, inceanneliese michel exorcizarepand sa se automutileze, sa muste membri ai familiei, sa manance muste, carbuni si paianjeni si chiar a muscat pana a decapitat o pasare. De asemenea incepuse sa isi rupa hainele de pe ea, latra ca un caine timp de zile intregi cateodata si urina pe podea dupa care lingea podeaua. Incepuse sa doarma pe o podea de piatra ca sa plateasca pentru pacatele altora. Aceasta era o practica a lui Anneliese de ani de zile deja. Mai incepuse sa si distruga orice simbol religios, crucifixuri sau tablouri cu Iisus.

Dupa 5 ani de chinuri groaznice si intamplari teribile, parintii ei au inceput sa vorbeasca cu diversi preoti si au cerut un exorcism. Biserica, inainte sa aprobe un exorcism, cere ca posedatul sa aibe anumite puteri, printre care puteri supranaturale, sa vorbeasca in alte limbi si sa aibe reactii violente atunci cand vede obiecte religioase. In sfarsit, dupa ce au declarat-o pe Anneliese posedata de demoni in Septembrie 1975, episcopul Josef Stangl a ordonat ca un exorcism sa fie facut si aceasta misiune a fost cedata Pastorului Ernst Alt si Parintelui Arnold Renz.
S-a spus ca numerosi demoni aveau controlul asupra corpului lui Anneliese, printre care Hitler, Cain, Nero, Iuda, Legiunea, Belial si Lucifer. Exorcismul a inceput in septembrie si a continuat pana la sfarsitul lui iunie, in 1976. Timp de 10 luni, ritualurile se desfasurau o data la o saptamana sau doua si cateodata durau pana la 4 ore o singura sedinta. In multe dintre aceste sedinte, Anneliese avea atacuri puternice si trebuia legata cu lanturi. In timpul ritualurilor Anneliese vorbea cu o voce demonica in diferite limbi straine, inclusiv cateva cconsiderate limbi moarte cu multi ani in urma. Sanatatea lui Anneliese incepuse sa se deterioreze. In timpul celor 10 luni de exorcism ea refuza sa manance, spunand ca demonii nu o lasa. De asemenea isi rupsese rotulele de la ambii genunchi dupa ce facuse aproximativ 600 de genoflexiuni. Intre timp ii daduse o scrisoare preotului, spunand ca nu mai vrea sa mearga mai departe cu exorcismul. A vorbit despre Fecioara Maria care a venit la ea si i-a oferit doua alegeri – sa fie de indata eliberata de demoni sau sa lase posedarea sa continue pentru inca putin timp ca sa iasa la iveala pericolul si puterea demonilor pentru ca intreaga lume sa afle si ca sa salveze suflete.
De asemenea Fecioara Maria i-ar fi spus ca inaintea mortii sale, va fi eliberata de demoni sAnneliese-Michel mori va muri in pace. Anneliese a decis ca sa ramana posedata si exorcismul a fost oprit. A si prezis data si ora mortii sale. La miezul noptii pe 1 Iulie, 1976, exact ziua in care a prezis, Anneliese a adormit, in sfarsit in pace si nu s-a mai trezit. Avea pneumonie, febra si ultimile 10 luni de chinuri si-au spus cuvantul. Raportul autopsiei a confirmat ca murise de subnutritie si deshidratare. O femeie tanara si frumoasa, care devenise aproape de nerecunoscut, cantarind 30 de Kg! Nici un test care a fost facut in timpul autopsiei, inclusiv un test microscopic la creier, nu a rezultat in aflarea motivului pentru care avea acele crize. O investigatie a conchis ca Anneliese a murit de foame si ca daca era hranita fortat, si acum ar fi fost in viata. Ambii parinti, pastorul si parintele au fost acuzati de ucidere prin neglijenta si procesul a inceput in Martie 1978. Desi au fost introduse in proces si cateva secvente filmate din exorcism, toti patru au fost gasiti vinovati. Au primit 6 luni cu suspendare.
Exact inainte ca procesul sa inceapa, mama lui Anneliese ceruse ca fata sa fie deshumata. O calugarita trimisese un mesaj parintilor cu o viziune pe care a avut-o, in care spunea ca trupul fetei era nedeteriorat si ca se va dovedi ca acesta a fost un caz supranatural. Cu scuza ca a trebuit sa isi ingroape fiica intr-un cosciug ieftin si ca vor sa transfere trupul intr-un cosciug mai dragut, au reusit sa primeasca permisiunea de a o deshuma pe Anneliese. Desi, nici parintii si nici preotii nu au avut voie sa vada trupul si nici o poza nu a fost facuta public, s-a spus ca trupul s-a deteriorat ca oricare altul. La data de 25 Februarie, 1978, corpul a fost deshumat si transferat in alt cosciug facut din stejar si decorat cu dantela pe margine. Ingropata la doar 100 de metri de casa unde a crescut, mormantul lui Anneliese este adesea vizitat.
Cazul acesta a fost ultimul pe care Biserica Catolica l-a recunoscut ofical ca un caz de posedare demonica si unde a fost acceptat un exorcism. Printre ultimile cuvinte pe care Anneliese le-a spus preotilor ar fi fost si “Rugati-va pentru Mantuire”.
   In aceasta povestire a  exorcizarii  sunt enumerate simptomele posedarii dar si puterea pe care o capata acel om demonizat desigur puterea nu e a lui ci a demonului. Sper ca am adus suficiente argumente pentru a putea ca noi crestinii sa nu mai punem la indoiala  demonizarea si totodata exorcizarea.
   Ce se intampla in timpul unei exorcizari? Aceasta intrebare,pe care si eu mi-am pus-o la inceput, este foarte des pusa de catrecuriosi. Asa ca m-am gandit sa va raspund.
   Exorcizarea incepe prin a se pregatii "arsenalul" material(exista si cel sufletesc)al preotului(ca sa stiti eu sun ce se petrece la crestinii ortodocsi)format din: crucifix, o carte cu rugaciuni ce cuprinde si Moliftele Sf. Vasile,agheasma,tamaie,carbune si tamaietor(un recipient mic cu maner in care se pune carbunele cu tamaia pentru a li se da foc). Totul continua prin legarea/imobilizarea demonizatului,apoi se aprinde tamaia si se citeste Tatal nostru in acest timp preotul sau ajutorul sau stropeste posedatul cu agheasma. Odata terminata aceasta prima parte demonul din acel om fie se odihneste fie devine mai agresiv caz in care se trece direct la citirea Moliftelor Sf. Vasile in acest timp ajutorul preotului aseaza crusifixul  in fata demonizatului si din nou il stropeste cu apa sfintita. Aceasta parte a exorcizarii este cea mai tensionanta si solicitanta atat pentru organismul si sufletului preotului cat si al demonizatului deoarece demonul lupta din rasputeripentru a invinge preotul.
                                                                Galerie video

       
  In primul clip, un demon incearca sa ucida prin sugrumare gazda lui umana. Un al doilea diavol, cotat ca venind din "a sasea regiune a Iadului" incearca sa il atace pe un exorcist intrand prin geam. Nu reuseste insa nici macar sa ii strice acestuia meditatia.
 
                                                                               In urmatorul clip, un preot arata cum este imobilizat cel posedat inainte de sesiunea de exorcism. Preotul italian il mai compara pe Diavol cu un boxer, spunand ca acesta cauta "imbratisarile" pentru a-si recapata suflul. "Il tratez fara mila" este raspunsul parintelui.
                                                                                                    
                                                                             
                                                                               
                                                                                 
                                                                                 

                                                                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu