marți, 11 septembrie 2012

Patriarhia INTERZICE citirea moliftelor Sf. Vasile!!!

                                                                                 
La început de an, preoţii au fost atenţionaţi prin SMS că nu au voie să mai citească moliftele Sfântului Vasile, în singura zi în care ele trebuie citite în toate bisericile. Considerate blesteme la adresa Diavolului, moliftele alungă duhurile rele dar şi dezleagă eventualele vrăji aruncate asupra credinciosului. Astfel, printre beneficiarii bizarei decizii a Sfântului Sinod sunt vrăjitoarele.

                                                                                 

   Telefoanele preoţilor au zbârnâit de sărbători. Dar nu pentru urări, ci pentru a li se sugera ce să cânte. Şi, mai ales, ce să nu cânte. Înalţii prelaţi i-au anunţat pe preoţii din subordine că trebuie să sară peste moliftele slujite, de sute de ani, pe 1 ianuarie.O angajată de la biserica Colţea a povestit că preoţii au primit ordin de la Patriarhie să nu mai citească moliftele Sfântului Vasile.
     "Preacucernice părinte, vă aducem la cunoştinţă că prin hotărârea Sfântului Sinod numărul 630/2011, s-a stabilit (...) că la sfârşitul Sfintei Liturghii din ziua de 1 ianuarie se va oficia slujba Tedeumului, fără a se citi moliftele Sf. Vasile cel Mare. Vă rugăm să comunicaţi prezenta hotărâre tuturor unităţilor din protoierie", era mesajul transmis pe telefonul mobil preoţilor.

Unii dintre ei au nesocotit totuşi ordinul şi le-au citit ceva mai târziu, în ajun de Bobotează.

Preşedintele sindicatului preoţilor consideră decizia Sinodului o jignire la adresa credincioşilor. El spune că interzicerea moliftelor sfântului Vasile le ajută şi pe vrăjitoare, întrucât blestemele le erau adresate. "Au nesocotit canoanele Sfântului Vasile. Motivul este foarte clar: blestemele Sfântului Vasile au un efect deosebit. Cine se teme tocmai de aceste blesteme? Nomenclatura Bisericii constituită în Sinodul satanic al Bisericii Ortodoxe Române. Aceste molifte trebuie citite în mod obligatoriu de fiecare dintre preoţi în ziua de 1 ianuarie în fiecare biserică din România. Aceste blesteme ale sfântului Vasile condamnă şi vrăjitoria", spune preotul Gabriel Mascas, preşedintele sindicatului "Solidaritatea".

 Reprezentanţii Patriarhiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi explicaţii.

 Sfântul Vasile este considerat de teologi, alături de Ioan Gură de Aur, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe.
  
       Aceasta stire este preluata de pe RTV.NET.
Ce parere aveti despre aceasta hotarare a  Sfantului Sinod?  Eu unul presupun ca aceasta este o lucrare a iluminatilor ce probabil ii ameninta pe reprezentantii patriarhiei ori (Doamne fereste!) s-au aliat.                                       
  
      


2 comentarii:

  1. Eu cred ca nu ar trebui sa crezi toate minciunile spuse de mass-media ca si ea e o unealta a illuminatilor asa ca sa stii ca e o minciuna pentru ca eu insami am vorbit cu un preot si a zis ca nu li sa spus nimic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca nici eu nu am postat stirea aceasta fara sa cercetez mai mult,pt. ca stiu si eu ca aproape totukl e condus de iluminati,mai ales ce ne influenteaza cel mai mult sia anume mass-media. Plus ca si eu am vb cu un preot care mi-a spus ca le-a fost interzisa citirea Moliftelor Sf. Vasile .

      Ștergere