luni, 16 iulie 2012

Ce este Wicca?

                                                                                            
       
       Wicca, in primul rand este o secta oculta ce implica cele patru elemente ale naturii(apa,foc,pamant,aer).
Wiccanii(practicantii acestei secte) folosind simboluri,ofrande si riualuri,venereaza doi zei unul este barbat si celalalt femeie. Crestinii cred ca acesti doi zei sunt defapt doi demoni Lilith si Belial sau ca acesti doi zei sunt doua personalitati diferite ale aceluiasi demon. Wiccanii folosesc de cele mai multe ori pentagrama in rtualurile lor.
   Magia renaste in epoca digitala! Mai mult de atat, miscarile oculte sunt astazi mai numeroase decat oricand.Si nu ma refer la mici triburi izolate din paduri ci la un adevarat curent, denumit neo-paganism, care infloreste in sanul societatilor sofisticate si postmoderne, in Vestul Europei, in Marea Britanie si in Statele Unite ale Americii. Cel mai raspandit exponent al acestui curent este Wicca.
   Wicca are la baza dragostea pentru natura, constiinta faptului ca suntem integrati naturii si Universului, ca facem parte dintr-un tot. De aici si grija constanta a Wiccanilor de a nu distruge natura, casa noastra, de a nu strica echilibrul natural si, deci, de a nu interveni, pe cat se poate, asupra modului natural in care evolueaza lucrurile. Este de inteles, deci, sistemul de legi Wicca: "Fa ce vrei, atata timp cat nu faci rau nimanui" si "Tot ce faci ti se intoarce intreit".

                                                          SIMBOLURI WICCANE.
                    
        

PENTAGRAMA: Acest simbol este folosit de cele mai multe ori in toate ritualurile pagane deoarece il simbloizeaza pe lucifer. Fiecare secta ii acorda pelanga semnificatia sa "universala" o alta potrivita secteri resppective;spre exemplu in Wicca reprezinta si un om cu capul in jos,scotandu-i in evidenta toate cele cinci extremitati ale
 corpului(membrele si capul).


             LUNA INCONJURATA DE DOUA SEMILUNi:stie exact ce simbolizeaza.Tot ce am aflat este ca simbolizeaza o luna in crestere(semiluna) urmata de o lunaplina si langa ea o luna in   descrestere(semiluna) si ca este simbolul zeitei venerate de wiccani                                                                          
    
                                                                                
                                                                             
                                                                                
           Reprezentarea grafica a cercului magic al Wiccanilor:Este folosit in toate ritualurile Wiccane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu